Ett mathantverk är en upptäcksresa

Mathantverk som är certifierat

Vad är ett mathantverk till skillnad från den industriella maten? Eldrimner som är vårt nationella resurscentrum för mathantverket har satt upp denna definition som känns så rätt:

Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

Att jobba med ett hantverk innebär ofta att man får vara med och sprida kunskap vidare och att man inser att man aldrig blir fullärd. Det finns hela tiden nya saker att upptäcka.


 
Certifiering

I dagsläget är det varje enskild produkt som certifieras och inte företaget. Då vi inte har ett fast sortiment utan gör väldigt många olika produkter utifrån de råvaror vi får tag på har vi valt att låta certifiera några produkter ur varje produktklass vi arbetar med.

Eldrimner certifierat mathantverk är vår kvalitetsmärkning utemot dig som kund.     
Länk till Eldrimner samt certifingsmärket: www.eldrimner.com

Foto av Ester Sorri