Upplev våra unika gårdevenemang

Djurvisningstur med mellanmål                         
Även gården på gården är sugna på fika så under sommaren kan du gå med på en guidad tur bland gårdens djur och få vara med att ge dem mellanmål. Du får följa med in i fårhagen och känna lammens härligt mjuka päls, klappa grisen Leo om han är på sitt glada humör. Ibland kan det hända att han visar upp någon liten konst han lärt sig. Hos kaninerna blir man gärna kvar länge. De små kaninungarna är ofta riktiga favoriter hos barnen. Vi besöker kalvarna och ser att de har ordentligt med vatten att dricka. Har du turen så kanske någon kommer fram och slickar på din hand med sin sträva tunga. Vilka tider som gäller ser du på anslagstavlan på första sidan. 

 

Midsommarbrännboll                                                      
På midsommardagen mellan klockan 13-15 spelas det brännboll på gården och alla som vill är välkomna att delta. Det brukar bli ett härligt gäng som leker i några timmar, fikar och sedan fortsätter vidare på sina midsommarbestyr.

 

Sommardag i Gärdsjö                                                         
Första söndagen i juli händer det flera spännande saker i byn. Vi får finbesök med många hästkrafter.

 

Orsa sportbilsfestival
Vi får besök av fantastiska bilar och vi får möjligheten att beskåda dessa pärlor. De delar ofta och gärna med sig av historien kring sina fordon. Vi öppnar upp köket med lite extra mat och gräddar kolbullar, serverar Gärdsjögrill i tuttul och gör några extra goda smörgåsar.  Vi gör också plats för gästhantverkare att visa och sälja sina vackra saker. För mer info: www.orsasportbilsfestival.se

Classic Car Week                                                                    
Från fredag v.30 till torsdag v31 är det årligen dags för Rättviks fantastiska bilvecka. Många härliga programpunkter som du hittar i deras program. www.classiccarweek.com
Vi håller öppet varje dag 11-16,00 och serverar kolbullar, pannkakor, nygrillade korvar och sommarfika. Djurvisningar och öppet i gårdsbutiken.

 

Mat runt Siljan
Första hela helgen i september är det dags för Mat runt Siljan och Dalarnas stora skördefest. Vi laddar upp för riktig gårdsfest på lördagen 11-16,00. Köket laddar upp med skördesoppa, fantastiska smörgåsar och nybakat kaffebröd i massor. Vid grillarna står Jonas och gräddar kolbullar, pannkakor, Rättviksriddare och korv. Du behöver inte gå hungrig härifrån. På gårdstunet finns mat och hantverkare som säljer sina saker och inne i lidret bakas det tuttul till försäljning.

Söndagen har vi öppet i butiken och cafeét samt djurvisning.  
Detaljerat program kommer under sommaren på hemsidorna: 

www.skordefest-dalarna.se  www.matruntsiljan.nu

 

Adventsstök i Syltmakeriet                                        
Den andra och fjärde helgen i advent har vi gjort iordning vår vinterbutik för dig som vill få julstämning och handla riktigt goda julklappar. Lyktor, marschaller och granpynt lyser upp gården och i köket dukar vi upp med glögg, adventsfika och nygräddade saffransvåfflor.