Syltmakeriet är gårdens hjärta

Alltid något på gång

Det är här i gårdens eget produktionskök som alla våra produkter blir till och här är det jag (Yvonne) som styr och ställer. Ibland kan man nästan tro att det är ett litet äventyrscentrum när jag får prova mig fram bland frukt, bär, grönsaker, kryddor, vinäger mm.

Att få utveckla nya produkter med spännande smaksättningar sätter verkligen igång skaparglädjen och jag får utlopp för min skaparglädje och kreativitet. 

Mina franska koppargrytor, träslevar och termometer är mina verktyg som jag inte kan klara mig utan. I varje produkt som kommer ut på hyllan till försäljning ligger det ofta flera provkok bakom.  

Att få fina och helst lokala råvaror att jobba med och utefter det se vad de passar bäst till är alltid utmanande. Det är mognadsstadier, sötman och syrligheten som får styra vad de kan användas till. Jag blir alltid så glad när någon ringer till mig och frågar om jag vill köpa in några kilon av deras krusbär, plommon, krusbär eller vad de har att erbjuda. 

Jag letar ständigt råvaror och du är välkommen att sälja till mig om du får något över.  Det är med lokala råvaror som jag kan skapa spännande lokala produkter!

När vi har våra evenemangsdagar är du välkommen in i köket och hälsa på men när vi står och kokar så får du kika in genom dörren.

ß

Foto av Cyrro.se

Foto av Sorri Ester

Hejsan vad heter du

Foto av Sorri Ester

Foto av Cyrro.se