Kolbullar hos oss
På sommaren öppnar vi upp för riktiga fikastunder. Välkommen att slå dig ner i skuggan under körsbärsträdet, i solskenet mot husväggen eller varför inte på en filt i gröngräset. Du väljer själv din favoritplats. Om vädret är lite sämre eller du vill komma under tak kan du sitta inne på logen och samtidigt ta dig en funderare över alla spännande gamla saker vi samlat därinne.
I Syltmakeriets köket bakas både småkakor och mjuka kakor med frukt och bär i fokus. Emellanåt finns nygräddade kardemummabullar som bara smakar mer.
När vi serverar smörgåsar är det av lokalt bakat bröd med spännande pålägg från mathantverkskollegor. Ex. Rågbitar med vår egen rökta fårkorv och brieost från Hansjö mejeri på en bädd av grön sallad och toppad med syrlig rabarberchutney.
Eller varför inte en bit Leksands knäckebröd med gårdens fårfalukorv eller farfarskorv från Rältagården.
På torsdagar har vi Pannkaksdag. Jonas gräddar frasiga pannkakor ute över glödbädden som sedan serveras med vispad grädde och flera sorters nygjord sylt.
Glassboxen är fylld med goda smaker från Rättviksglass. Våffla, bägare eller lyxig sommarskål.
Nyheter till sommaren 2018:
Hemlagad kräm/kompott serverad med färsk mjölk
Sommarfiltallrik med sylt och knäckemusli
När vi har evenemangsdagar växer menyn med:
Kolbullar, härligt frasiga med fläsk från Siljans chark och rårörda lingon.
Vegetarisk kolbulle med en grönsaksblandning av kål, morot, lök, majs och sparris.
Gärdsjögrill, får eller nöt grillkorv serverat i tuttul med god senap och ”kålslå”
Rättviksriddare, frasiga brödskivor som doppats i kolbullesmet och steks, serveras med sylt och grädde
Goda soppar lagade på potatis och rotsaker från bygden.
Om du kommer med ett större sällskap och vi har ett litet kök får du gärna höra av dig innan så kan vi förbereda och din väntan inte blir så lång.